VIDEN

Når Viden er udpeget som strategisk fokus-område, er det ikke fordi, vi er naive og tror, at der med et snuptag kan skabes en kommune i den stærkeste kreative klasse. Alle snakker om tiltrækning af videns-arbejdspladser på højt akademiske niveau, og den type arbejdspladser er også vigtige for vores kommune. Men for os er viden også noget andet. Det handler om, at vi hele tiden bliver dygtigere og bygger oven på det udgangspunkt, vi nu engang har.

Det primære for satsningen på viden er ønsket om altid at kunne tilbyde en veluddannet og konkurrencedygtig arbejdskraft til de virksomheder og sektorer, vi har – og om at forstærke den samlede konkurrencekraft. Det skal vi gøre ved at dele idéer og viden, etablere udviklende netværk og understøtte mere samarbejde om fx uddannelse, rekruttering og ledelse. Vi skal også øge samspillet mellem uddannelse og erhverv, som fx når Haderslev Kommune søger erhvervsfolk til skolebestyrelserne.

Der skal fastholdes en stærk fokus på de mange uddannelser i Haderslev kommune. Det gælder både samarbejdet med UC Syd om professionsbachelor-uddannelserne, det gælder muligheden for at tiltrække nye uddannelser, og det gælder fastholdelse og udvikling af et tilstrækkeligt udbud af ungdomsuddannelser. Særligt når det gælder erhvervsuddannelserne er der brug for udvikling af nye tilbud i forbindelse med den nye reform på området.

Den udbredte tradition for e-læring i uddannelsesmiljøet kan udnyttes endnu bedre i et stærkere samarbejde mellem uddannelserne, de offentlige institutioner og kommercielle partnere. Her har vi nogle lokale kompetencer med potentiale til for alvor at sætte kommunen på landkortet.