Coronaslider(1)

SENESTE CORONATILTAG

Opdateret 29. januar 2021

 

De skærpede nationale tiltag forlænges frem til 28. februar 2021. Få her et hurtigt overblik over alle gældende tiltag og restriktioner for at hindre spredningen af COVID-19.

 

Overblik over nationale COVID-19-tiltag

En række nationale tiltag er gældende til og med 28. februar 2021 herunder forsamlingsforbud, påbud om mundbind og visir mv. Desuden forlænges de skærpede nationale tiltag, der har været gældende frem til og med 7. februar 2021, til nu at gælde frem til og med 28. februar 2021. Dermed opretholdes en markant nedlukning af aktiviteter i Danmark. 

De skærpede tiltag indebærer bl.a., at elever og studerende som udgangspunkt skal have fjern- og digital undervisning, serveringssteder mv. skal holde lukket for indtagelse på serveringsstedet, ligesom indendørslokaler, hvor der udøves bl.a. kultur- og idrætsaktiviteter, skal holdes lukket. Der opfordres ligeledes til fortsat hjemmearbejde.

 

Udvalgsvarebutikker, som fx byggemarkeder, boligforretninger m.v. skal fortsat holdes lukkede ligesom indkøbscentre, stormagasiner, arkader og basarer. Det gælder også for liberale serviceerhverv, hvor den nødvendige smitteforebyggende afstand ikke kan sikres, herunder frisører, massører, tatovører, køreskoler m.v.

 

Butikker, der udleverer pakker, må fortsat gerne udlevere forudbestilte og forudbetalte pakker ved e-handel.

Der vil i hele perioden fortsat være åbent i dagligvarebutikker/supermarkeder, apoteker og butikker med medicinsk udstyr.

 

Hent pjecen om forlængelse af tiltag og fortsat COVID-19-nedlukning i Danmark HER

Øvrige virksomheder, der skal holde lukket

  • Serveringssteder skal holde lukket for servering, men må gerne sælge takeaway frem til den 17. januar 2021.

  • Steder, hvor der udøves idræts-, forenings- og fritidsaktiviteter, skal holde indendørsarealer lukket for offentligheden. Det gælder bl.a. lege- og badelande, idrætshaller, svømmehaller, trænings- og fitnesscentre, spillehaller og kasinoer, foreningslokaler mv.

  • Indendørsarealer i forlystelsesparker, zoologiske haver, akvarier og lignende skal også holde lukket for offentligheden.

  • Lokaler og lokaliteter, hvor der drives natklub, diskotek og lignende.

  • Lokaler og lokaliteter, hvor der afholdes messeaktiviteter.

  • Omrejsende tivolier.

Følgende retningslinjer skal nu følges:

 

Mundbind og visir

Corona-restriktioner, der skulle gælde til 31. oktober 2020 forlænges frem til 28. februar 2021.
Samtidig udvides kravet om at bære mundbind eller visir bl.a. til også at gælde i detailhandelen og i uddannelses-, kultur- og fritidsinstitutioner fra 29. oktober 2020 frem til og med 28. februar 2021. Kravet gælder ikke, når du sidder ned.
På barer, cafeer og i restauranter, hvor der udleveres take.away skal stående kunder fortsat bære mundbind eller visir. Dette gælder også frem til og med 28. februar 2021.

 

Arrangementer og forsamlinger

Fra 6. januar 2020 til og med 28. februar 2020 er der forbud mod arrangementer og forsamlinger med flere end 5 personer.

 

Religiøse handlinger

Forsamlingsforbuddet ved udendørs begravelser og bisættelser eller den del af begravelser, der finder sted udendørs, sænkes fra 200 personer til 50 personer.

 

 

Bødetakster

Der er særlige bødetakster for overtrædelse af coronareglerne. Bødetaksterne kan du finde HER