EKSPORTVEJLEDNING

Eksportmuligheder

Danmark har stor fokus på eksport, og rigtig mange danske virksomheder beskæftiger sig i dag i en eller anden form med forskellige eksportmarkeder. I Haderslev Kommune har vi mange eksporterende virksomheder, men også virksomheder, der ser i den retning, ikke blot fordi alle andre gør det, men fordi virksomhederne har et potentiale, som måske endnu ikke udnyttes godt nok.
Eksport og internationalisering er ikke en genvej til mere salg og vækst, men et område, der kræver såvel strategisk som praktisk forberedelse og vedholdende gennemførelse. Alle markeder er forskellige og kræver noget nyt af din virksomhed. Der er sproglige, kulturelle og måske lovgivningsmæssige eller administrative barrierer, men store muligheder for øget afsætning.

 

Der findes mange forskellige muligheder for hjælp og sparring og hos Haderslev Erhvervsråd er vi klar til at vejlede din virksomhed omkring eksport og finde netop det tilbud, der gør at I kommer skridtet nærmere et nyt eksportmarked.

Vi samarbejder med bl.a. Væksthus Syddanmark, der med sin internationale platform har adgang til såvel specialiseret rådgivning som et stort netværk af samarbejdspartnere, Eksportrådet, EKF og Dansk Tysk Handelskammer og du kan med fordel at kontakte os for en nærmere drøftelse af behovet, og blive guidet igennem til den rigtige hjælp.

 

Du har mulighed for at få individuel eksportrådgivning omkring:

  • afklaring omkring dine eksportmuligheder
  • markeds og sektorinformation
  • hvordan du kommer i gang med eksport
  • konkret rådgivning om eksport
  • praktisk hjælp til eksport
  • handelspolitisk rådgivning

 

Vi har i årene 2014-2016 kørt projektet Export Expressen - et eksportprogram som har hjulpet virksomheder med at erobre nye markeder og markedsandele. Den viden og de erfaringer samt kompeterncer projektet har givet, kan buges til at danne grundlag for vækst og nye eksportmulighed for endnu flere virksomheder. Se evalueringsrapporten HER.

 

 

Hold dig opdateret

Hold øje med vores arrangementkalender og Facebook side, hvor vi opdaterer omkring eksport arrangement i det sønderjyske og trekantområdet. Der afholdes jævnligt exportsteps som har fokus på bestemte markeder, hvor du som virksomhed kan få et detaljert kenskab til markedet, mulighed for at booke mini konsultation med fagfolk og netværke med andre virksomheder der opererer på markedet eller påtænker det.